Blog

Zonder limiet pin- en iDEAL bedragen ontvangen via Brainpoint

Geschreven door Joost van Ommen op Thursday 07 September 2023 om 18:24 uur.
Regelmatig zijn er klanten die gedurende een korte- of langere periode zeer grote bedragen moeten kunnen ontvangen via iDEAL of via de pinautomaten van Brainpoint. Dan rijst de vraag of onbeperkt pin- en iDEAL bedragen kunnen worden verwerkt. Het antwoord is ja. Omdat Brainpoint beschikt over de Vergunning als Betaalinstelling van De Nederlandsche Bank zit er geen beperking op de bedragen die Brainpoint voor klanten mag verwerken. De situatie zou anders zijn wanneer alleen met een zogenaamde Vrijstelling van De Nederlandsche Bank zou worden gewerkt waarbij het bedrijf dat de transacties verwerkt dus niet onder toezicht staat. In dat geval is er een limiet op de bedragen die per maand en per jaar voor klanten mogen worden verwerkt. Juist omdat Brainpoint ook klanten heeft die zeer grote bedragen via iDEAL en pin moeten kunnen verwerken, heeft Brainpoint de Vergunning als Betaalinstelling aangevraagd. De Vergunning is in 2012 door De Nederlandsche Bank aan Brainpoint toegekend en geldt voor de activiteiten van Brainpoint in heel Europa.

BRAINPT of BPT op bankafschrift

Geschreven door Joost van Ommen op Tuesday 09 February 2021 om 15:50 uur.

Wanneer U bij een betaling op Uw bankafschrift BRAINPT of BPT ziet staan dan betekent het dat U met de pinpas een betaling heeft gedaan bij een bedrijf dat de pintransacties laat verwerken door Brainpoint. Achter BRAINPT of BPT staat normaalgesproken ook altijd de naam van het bedrijf waaraan U heeft betaald en de plaats waar dat bedrijf is gevestigd. Er staat dan bijvoorbeeld BRAINPT JREEDIJK RIDDERKERK of BPT JREEDIJK RIDDERKERK op Uw bankafschrift. Dit geldt ook voor Uw gegevens in mobiel- of internetbankieren. Door genoemde omschrijving ziet U meestal direct al wel bij welk bedrijf U de pinbetaling heeft gedaan. Mochten er toch vragen over zijn dan kunt U natuurlijk ook altijd contact opnemen met Brainpoint zodat wij kunnen uitzoeken waar U de betaling precies heeft gedaan.

Transacties via tweedehands pinautomaat

Geschreven door Joost van Ommen op Wednesday 02 May 2018 om 14:55 uur.
Inmiddels heeft Brainpoint al veel klanten kunnen voorzien van kort gebruikte Vx680 mobiele pinautomaten. Deze zogenaamde "young timer" terminals zijn door Brainpoint een paar maanden gebruikt voor verhuur en worden dan voor een gunstige prijs verkocht aan klanten die de apparatuur voor permanent gebruik nodig hebben in hun bedrijf. Regelmatig krijgt Brainpoint daarbij de vraag hoe de transactieverwerking in dit geval wordt geregeld. Hiervoor zijn twee mogelijkheden. Het kan rechtstreeks via Brainpoint dat immers over de vergunning als betaaldienstverlener van De Nederlandsche Bank (DNB) beschikt. Het kan ook via CCV. Dat laatste kan handig zijn wanneer een klant al meerdere terminals in gebruik heeft waarvan de transacties via CCV lopen. In beide gevallen kan Brainpoint het regelen en zorgen dat klanten heel snel gebruiksklare pinautomaten in huis hebben.

Betalingen ontvangen met smartphone en cardreader

Geschreven door Joost van Ommen op Wednesday 02 May 2018 om 14:52 uur.
Tegenwoordig wordt veel promotie gemaakt met card readers van o.a. iZettle en Sumup waarmee, gekoppeld aan de smartphone, ook pin- en creditcardbetalingen kunnen worden ontvangen. De card readers worden voor een zeer laag bedrag aangeboden. Het kan in bepaalde gevallen een hele goede oplossing zijn maar waar veel klanten echter niet direct bij stilstaan, is dat de transactiekosten in het geval van de iZettle en Sumup card readers nogal hoog kunnen uitvallen. De kosten van pintransacties met normale pinautomaten in Nederland zijn nu eenmaal zeer laag. Dit komt doordat van een vast transactiebedrag sprake is. Daarbij maakt het dus niet uit of bijvoorbeeld in de winkel een artikel wordt verkocht van € 10,= of van € 100,=. Voor de winkelier blijven de kosten van de pintransactie gelijk en meestal is dit tussen de € 0,055 en € 0,075 per pintransactie. In het geval van de zogenaamd goedkope cardreaders van iZettle en Sum Up is de situatie heel anders. Deze werken niet met het vaste Nederlandse tarief per pintransactie. De transactiekosten bij de cardreaders worden berekend als percentage van de omzet. Wanneer een klant niet veel transacties heeft, wat vaak het geval is bij de cardreaders, bedragen de transacties ca. 2,5% van de omzet. Bij de verkoop van een artikel van € 10 is dit dus al € 0,25 aan transactiekosten, en bij een artikel van € 100 bedragen de kosten voor die ene transactie dan zelfs € 2,50. Het is belangrijk deze berekeningen te maken voordat met een cardreader wordt gestart. Bij meer omzet daalt het genoemde percentage vaak tot 1,5%. Echter, in veel gevallen zal blijken dat het betalen van een percentage van ca. 2,5% van de totale omzet die via de cardreader loopt vele malen duurder is dan het werken met normale Nederlandse pin betaalautomaten en dus het profiteren van het goedkope Nederlandse vaste tarief per pintransactie. Dit geldt vooral bij dagelijks gebruik van pinapparatuur in het bedrijf. Het kopen van een normale pinautomaat, nieuw- of gebruikt, komt dan veel gunstiger uit.

Voordeel met kopen gebruikte mobiele pinautomaat

Geschreven door Joost van Ommen op Monday 31 October 2016 om 15:48 uur.
Het is nu ook mogelijk een kort gebruikte Vx680 mobiele pinautomaat te kopen. In het geval van Brainpoint gaat het om terminals die een paar weken of maanden zijn gebruikt voor de verhuur. Het is een interessante mogelijkheid omdat klanten op deze manier over het nieuwste model pinautomaat kunnen beschikken maar dan voor honderden Euro's goedkoper dan de officiële nieuwprijs. Het lijkt op de populaire constructie waarbij Nederlanders een kort gebruikte auto importeren uit Duitsland. Vaak gaat het daarbij om topmodellen met slechts een paar duizend kilometer op de teller en een heel aantrekkelijk prijskaartje. Dit soort voordeel is dus ook te halen met mobiele pinautomaten. Het gaat om de nieuwste modellen met kleurenscherm en geschikt voor contactloos betalen. Slimme ondernemers kunnen er veel voordeel mee behalen. De gebruikte Verifone Vx680 pinautomaat is bij Brainpoint te koop voor € 412,= ex btw en dat is ongeveer de helft van de officiële nieuwprijs.

Gebruik van Brainpoint pinautomaat in het buitenland

Geschreven door Joost van Ommen op Wednesday 22 January 2014 om 15:00 uur.
Klanten van Brainpoint huren steeds vaker een pinautomaat voor gebruik tijdens beurzen en evenementen in het buitenland. Dat werkt uitstekend. Natuurlijk hebben Belgen, Fransen of Duitsers geen Nederlands PIN-pasje bij zich. Toch kunnen deze mensen afrekenen via een Brainpoint pinautomaat. Dat komt doordat de transacties worden afgewikkeld via het internationale Maestro systeem. Dus of het nu om klanten in België, Frankrijk, Spanje of andere Europese landen gaat, wanneer er een Maestro logo op hun bankpasje staat, kunnen zij afrekenen via het Brainpoint pinapparaat.

Toch zijn er inmiddels ervaringen waarop wij in dit blog even willen wijzen. Nederland is een echt PIN land. Iedere Nederlander boven de 18 jaar heeft eigenlijk wel een bankpasje op zak. Wanneer ergens een electronische betaling moet worden gedaan dan zal de Nederlander daarvoor meestal direct het bankpasje tevoorschijn halen om via de PIN code te betalen. In het buitenland is dit vaak toch niet helemaal hetzelfde. Zo blijken heel veel klanten in Frankrijk graag met de credit card te willen betalen in plaats van met de bankpas. Ook in België heeft bijna iedereen wel een bankpasje op zak, maar toch betalen veel meer klanten er graag met VISA en Mastercard dan wij in Nederland gewend zijn.

Gezien het bovenstaande adviseren wij klanten die de Brainpoint pinautomaat in het buitenland willen gebruiken om indien mogelijk ook credit cards te laten activeren op de terminal. Dat vergroot de kans op succesvolle verkopen nog verder. Het activeren kan simpel door op het Brainpoint bestelformulier aan te geven dat U ook credit cards wilt kunnen accepteren. Wel is belangrijk dat de activatie van credit cards alleen mogelijk is wanneer U over een aansluitovereenkomst voor VISA en Mastercard beschikt. Die heeft U wanneer klanten nu al met credit card bij U kunnen betalen via een betaalterminal. Heeft U de aansluitovereenkomst nog niet dan kan Brainpoint die voor U regelen. Aan de overeenkomst op zich zijn geen kosten verbonden. Wel is het goed er rekening mee te houden dat voor het opstellen en activeren van een hele nieuwe aansluitovereenkomst met VISA en Mastercard ongeveer acht werkdagen nodig zijn.

Vernieuwde website voor Brainpoint Betaalsystemen

Geschreven door Jennifer den Ouden op Friday 27 December 2013 om 12:16 uur.
Met trots presenteert Brainpoint Betaalsystemen haar volledig vernieuwde website. Met de nieuwe opzet van de site is het nu nog eenvoudiger een betaalautomaat van Brainpoint te bestellen. Bij Brainpoint is het mogelijk betaalapparatuur te huren voor een of twee dagen, een week of zelfs voor drie jaar. Brainpoint biedt voor elke situatie een passende huuroplossing.