Blog

2014-01-22 15:00:00

Gebruik van Brainpoint pinautomaat in het buitenland

Klanten van Brainpoint huren steeds vaker een pinautomaat voor gebruik tijdens beurzen en evenementen in het buitenland. Dat werkt uitstekend. Natuurlijk hebben Belgen, Fransen of Duitsers geen Nederlands PIN-pasje bij zich. Toch kunnen deze mensen afrekenen via een Brainpoint pinautomaat. Dat komt doordat de transacties worden afgewikkeld via het internationale Maestro systeem. Dus of het nu om klanten in Belgiƫ, Frankrijk, Spanje of andere Europese landen gaat, wanneer er een Maestro logo op hun bankpasje staat, kunnen zij afrekenen via het Brainpoint pinapparaat.

Toch zijn er inmiddels ervaringen waarop wij in dit blog even willen wijzen. Nederland is een echt PIN land. Iedere Nederlander boven de 18 jaar heeft eigenlijk wel een bankpasje op zak. Wanneer ergens een electronische betaling moet worden gedaan dan zal de Nederlander daarvoor meestal direct het bankpasje tevoorschijn halen om via de PIN code te betalen. In het buitenland is dit vaak toch niet helemaal hetzelfde. Zo blijken heel veel klanten in Frankrijk graag met de credit card te willen betalen in plaats van met de bankpas. Ook in Belgiƫ heeft bijna iedereen wel een bankpasje op zak, maar toch betalen veel meer klanten er graag met VISA en Mastercard dan wij in Nederland gewend zijn.

Gezien het bovenstaande adviseren wij klanten die de Brainpoint pinautomaat in het buitenland willen gebruiken om indien mogelijk ook credit cards te laten activeren op de terminal. Dat vergroot de kans op succesvolle verkopen nog verder. Het activeren kan simpel door op het Brainpoint bestelformulier aan te geven dat U ook credit cards wilt kunnen accepteren. Wel is belangrijk dat de activatie van credit cards alleen mogelijk is wanneer U over een aansluitovereenkomst voor VISA en Mastercard beschikt. Die heeft U wanneer klanten nu al met credit card bij U kunnen betalen via een betaalterminal. Heeft U de aansluitovereenkomst nog niet dan kan Brainpoint die voor U regelen. Aan de overeenkomst op zich zijn geen kosten verbonden. Wel is het goed er rekening mee te houden dat voor het opstellen en activeren van een hele nieuwe aansluitovereenkomst met VISA en Mastercard ongeveer acht werkdagen nodig zijn.